ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

Svatko od nas ima svoju „beauty rutinu“. Nečija se sastoji od šest koraka, nečija možda samo od dva. Pa imamo jutarnju i večernju. Htjela sam napisati „nije lako biti žena“, ali onda mi je palo na pamet da mnogi muškarci itekako drže do njege kože i to je za svaku pohvalu. Ako brinemo o sebi i svojoj koži, ona će nam to vratiti u ključnim godinama, vidjet ćete...

No, vratimo se na beauty rutinu. Nedavno se u mojoj, potpuno iznenada i neplanirano, našao ovaj
sjajan proizvod iz Skeyndorove essential linije. Primjetila sam da nema puno ljudi koji su čuli za Skeyndor ili isprobali neki njihov proizvod i nadam se da ću to, malo po malo, uspjeti promijeniti. Iz jednostavnog razloga, Skeyndor je sjajan!

Taj španjolski brand već je 50 godina na tržištu i tijekom tog razdoblja uspjeli su osmisliti i realizirati toliko različitih receptura da stvarno vjerujem da gotovo svatko može u njihovom bogatom asortimanu pronaći svoj omiljeni proizvod. Ja sam ih isprobala priličan broj, a trenutno redovito koristim barem četiri.

Da vidimo što sve ima u ovom tonicu i zašto mojoj koži baš odgovara:

Aqua (Water), Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Bisabolol, PPG-26 Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Triethanolamine, Chlorphenesin,  Methylparaben, O-Cymen-5-Ol, CI 19140, CI 16255, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum (Fragrance).

Tri glavna sastojka koji ovom proizvodu daju njegova najbolja svojstva su:

-          Propylene Glycol – humektans, tvar koja koži daje vlažnost i mekoću, odnosno veže na sebe vodu pa na taj način omogućava koži da dulje zadrži vlagu koja joj je tako potrebna

-         
Chamomilla Recutita Extract – ekstrakt kamilice sadrži mnoge aktivne tvari kao što su flavonoidi i eterična ulja koja su posebno blagotvorna u njezi osjetljive i suhe kože. Flavonoidi također imaju antiseptičko djelovanje te pomažu bržem obnavljanju oštećene kože.

-          Bisabolol – također aktivna tvar iz kamilice koja ima prirodno protuupalno djelovanje na nekoliko razina (inhibira otpuštanje histamina, hvata slobodne radikale, smanjuje sintezu novih slobodnih radikala). Također djeluje kao vazodilatator, odnosno poboljšava protok krvi u potkožnom tkivu te na taj način djeluje i kao aktivna supstanca u preparatima protiv bora.

Sastojci na koje moraju pripaziti oni s izrazito osjetiljivom kožom ili određenim dermatološkim problemima:

-          Chlorphenesin i Methylparaben – konzervansi
-          CI 19140, CI 16255 – bojila
-          Citronellol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone – mirisi, potencijalni alergeni koji se moraju istaknuti pojedinačno zbog potencijalnih reakcija preosjetiljivosti

Ovaj proizvod je zamišljen kao završna faza u procesu čišćenja kože. Kao što sam rekla na početku, svatko od nas ima drugačiji proces i koristi različite preparate koji mu odgovaraju. Baš zato je ovaj proizvod vrlo pristupačan jer ide kao „šlag na tortu“, a dobro odgovara i suhoj i normalnoj pa čak i masnoj koži jer nimalo ne masti, samo zadržava vlagu. 
Budući da dolazi u boci s raspršivačem, vrlo je jednostavan za primjenu i potrebno je svega 3-4 puta aplicirati da bi se prekrilo cijelo lice i vrat. Preporuča se lagano ukloniti višak mekim ručnikom nakon minutu-dvije, međutim vidjet ćete koliko brzo se upija. Meni se u roku od te dvije minute sve upije u kožu i nemam što obrisati ručnikom. Nakon toga nanesem svoju najdražu kremu i nastavljam jutarnji ili večernji ritual.


Negativna strana: jedan od rijetkih proizvoda koji nema tester zbog ambalaže. Možete ga probati od frendice/kolegice (kao ja) pa vidjeti kako vam se sviđa. 

Beauty Blog Queen Bee . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates