utorak, 12. srpnja 2016.


Samo ljudi sa suhom kožom shvaćaju koliko je teško naći sredstvo za čišćenje lica koje neće isušiti kožu, a opet nije mlijeko za čišćenje koje jednostavno ne čisti kao gel i razmazuje šminku preko čitavog lica.

Imam još konja za trku, ali jedno od najboljih otkrića je A-Dermin gel za pranje atopične kože.  Dobila sam tester u obliku bočice od 5 ml . Moja koža nije atopična, ali je prilično suha. Ovo je inače pjenušavi gel za tuširanje, ali meni je odličan za lice.
Dovoljno ga je staviti jako malo, divno se pjeni i savršeno skida šminku s lica. I što je najbitnije, ne isušuje kožu.

Kad je u pitanju dermokozmetika za osobe s kožnim oboljenjima, biraju se samo neophodni sastojci visoke čistoće i odlične podnošljivosti. Što to znači? Ako nije neophodno, u ovim proizvodima nećete naći potencijalne iritansa i alergene, parabene, ostale konzervanse i tvari koje djeluju kao konzervansi, parfeme ili emulgatore.
A-DERMA EXOMEGA proizvodi nove generacije sadrže dvije originalne patentom zaštićene djelatne tvari:

·    Ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, zahvaljujući visokoj koncentraciji aktivnih tvari, ciljano regulira otpuštanje upalnih medijatora (tvari koje uzrokuju iritaciju kože)
·        Filaxerin® - jedinstvena i originalna kombinacija tvari koja potiče sintezu filagrina i omega 6 masnih kiselina - obnavlja zaštitni hidrolipidni sloj i smanjuje suhoću kože.

Pogledajmo ostale sastojke:
Aqua, Disodium cocoamphodiacetate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Decyl Glucoside, Sodium chloride, Ceteareth-60 Myristyl Glycol, Sorbitol, Glycerin, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, 10-Hydroxydecanoic acid, Avena sativa, Benzoic Acid, Citric Acid, Glyceryl laurate, Lactic Acid, Maltodextrin, Oenothera Biennis Oil, Tocopherol, extrait de plantules d'avoine Rhéalba, Filaxérine

Kao što vidite, popis sastojaka je nekako oskudan. Upotrebljeni su samo oni najnužniji.

Od sastojaka koji bi mogli biti iritansi (u slučaju jako osjetljive kože) bih navela sljedeće:

Benzojeva kiselina - ima široku primjenu u prehrambenoj, kozmetičkoj, ali i farmaceutskoj industriji. Ali, kod iznimno osjetljivih osoba može izazvati zdravstvene probleme kao što je urtikarija.

PEG-7 Glyceryl Cocoate - sastojak koji vlaži i omekšava kožu, iako se ne smatra potencijalno opasnim, prema nekim studijama, svi polimeri ethylene glycola mogu biti iritansi, a i potencijalno kancerogeni.

Sastojci zbog kojih volim ovaj proizod (a voljet će ga i svi atopičari):


Avena Sativa (zob) - gotovo klasik u liječenju atopijskog dermatitisa. Djeluje kao emolijens, vlaži i omekšava kožu, a djeluje i na imunološki sustav kože.
Oenothera Biennis Oil - ulje noćurka, djeluje kao lijek za kožu, posebno za njegu suhe i atopične kože, ali i drugih stanja kao što je psorijaza.

Tocopherol - prirodni oblik vitamina E, topivog u masti. Ima velik broj pozitivnih učinaka na kožu kao što su: ojačava obrambeni sustav kože, neutralizira slobodne radikale, sprečava prerano starenje kože, stimulira proizvodnju kolagena itd. Osim toga djeluje kao antioksidans i prirodni konzervans.

Ništa mi nije draže od toga kad me samo jedan mali tester uvjeri da moram kupiti proizvod, a sastojci još dodatno daju palac gore. Preporučila bih svima koji su u potrazi za dobrim sredstvom za čišćenje suhe kože.



Beauty Blog Queen Bee . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates