ponedjeljak, 11. rujna 2017.

Kao što svaki put napominjem, za slučaj da netko prvi put čita, moja koža je neobično suha. Ne mislim pri tom da je neobično jako suha nego je suha na neobičan način. Proizvodi za suhu kožu mi pašu, ali od njih mi se malo sjaji čelo. Proizvodi za dehidriranu i jako dehidriranu kožu mi ne pašu jer mi ne nahrane kožu dovoljno. Znam, komplicirana sam. Zato moje zatezanje kože uzimajte sa zadrškom. Velika je vjerojatnost da većina ljudi neće tako reagirati.
U ovom postu ću pisati o rutini njege koju imam kad sam kod dečka. Očito, još ne živimo skupa pa kozmetičke proizvode imam na dva fronta. Dobila sam testere Uriage Xemose proizvoda u Tester Boxu kad sam ga uzimala prošle godine pa sam to odnijela kod njega. Testere od 50 ml, tako da to već mjesecima koristim.

Žao mi je što Uriage nema web stranicu za naše područje s dostupnim detaljima o njezi ili filozofiji. Nije da ne razumijem engleski, ali ne bih se baš upuštala u prevođenje za potrebe bloga.
Najdostupniji opisi koji imam je sa stranice online ljekarne. 



Dakle, Uriage Xemose krema :
• Za sve oblike suhe kože lica: atopijski dermatitis, suha koža kod starijih osoba kao i suhoće nastale zbog klimatskih uvjeta.
• Hidratizira, umiruje i hrani suhu i osjetljivu kožu s manjkom lipida.
• Visoke tolerancije. Nemasne i neljepljive teksture. Lako se nanosi i brzo prodire u kožu. Bez parabena i mirisa.
• Sadrži: Uriage termalna voda, Cerasterol-2F, shea maslac.
(preuzeto s: http://ljekarnaonline.hr/proizvodi/kozmetika/kozmeticki-pribor/suha-i-ostecena-koza/uriage-xemose-krema-200ml-11010/)

Uriage Xemose ulje za kupanje:
• Nježno čisti, umiruje kožu i uklanja osjećaje zatezanja, neugode i svrbež te obnavlja kožnu barijeru i ostavlja zaštitni sloj na koži kako bi se umanjio isušujući učinak tvrde vode.
• Za meku, podatnu i zaštićenu kožu.
• Prikladno je za suhu, grubu i ljuskavu kožu lica i tijela u beba, djece, odraslih i starijih.
• Ultra emolijentna i bogata tekstura vraća koži podanost i osjećaj ugode.
• Prikladno za korištenje u fazi upale kože! Uriage termalna voda - umiruje kožu (zahvaljujući visokom udjelu kalcija), hidratizira i osnažuje zaštitnu barijeru kože, a patentirani kompleks Cerasterol-2F restrukturira kožu zahvaljujući omega 3 i 6 ceramidima (jedinstveni za Uriage) i fitosterolima koji imaju strukturnu ulogu te djeluje protuupalno.
• Glicerin hidratizira kožu, a ekstrakt karite maslaca hrani.

(Preuzeto s: http://ljekarnaonline.hr/proizvodi/kozmetika/njega-tijela/higijena-tijela/uriage-xemose-ulje-za-kupanje-500ml-15521/)

E sad, možda je problem u tim proizvodima koji su i za lice i za tijelo. Meni, naravno, nisu dovoljno hidratantni. Nije da me lice zateže ili da baš imam osjećaj da imam Saharu na licu, ali ne bih baš kremu nazvala jako hidratizirajućom ili bogatom, hranjivom ili tako nešto.
Lijepe je i lagane teksture, fino se razmazuje po koži i nema nikakav miris. S tim da pod „nikakav miris“ nekad dobijete proizvode koji smrde po svinjskoj masti ili nečem sličnom nosu neugodnom. Ova krema stvarno nema miris, niti gadan niti ikakav.

Dakle, prolaznu ocjenu dobiva jer mi ipak nahrani lice, ali ne dobiva odličnu, čak niti vrlo dobru ocjenu. Recimo da mi je između 3 i 4. Meni, jer mi nije dovoljno hranjiva. Ja ipak imam lice s posebnim potrebama, a i očekivala sam više od proizvoda namijenjenog jako suhoj koži s manjkom lipida.

Kod čišćenja lica mi je važno da me lice nakon toga ne zateže. Isto mi je važno da mi proizvod za čišćenje bez većih problema, trljanja ili ponovnog nanošenje skine nevodootpornu maskaru i tuš s očiju. Najvažnije mi je da je to sve skupa u istom sredstvu. Sad je vjerojatno očito da sam jako ograničena jer ono što tražim mogu naći u gelu, a gelovi uglavnom isušuju kožu.

Ulje je zaslužilo 4/5 ocjenu jer ga jako sporo trošim, lijepo mi skine šminku, ne peku me oči i lako ga isperem. Nije čista petica jer ipak ostaje malo zatezanja.

Koliko sam gledala cijene po ljekarnama, uopće mi ne bi bilo neisplativo kupiti neko duo pakiranje s uljem i mlijekom za more. Za Zagreb baš i ne bih jer imam previše toga za isprobati da bih ovu liniju koristila čitave godine.



Beauty Blog Queen Bee . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates